Vlaamse overheid zeker: we halen doelstellingen voor windmolens

Vlaamse overheid zeker: we halen doelstellingen voor windmolens

In het eerste kwartaal van 2019 zijn er 9 nieuwe windmolens bijgekomen. Dit is maar liefst drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Nu is het wel zo dat 2018 een zeer slecht jaar was. Toch bekijk Vlaams minister van Energie Lydia Peeters de toekomst positief. Volgens de minister zitten we perfect op schema.

Sterke groei aan windmolens nodig

Op dit moment leveren de windmolens in Vlaanderen 1.239 megawatt aan energie. Tegen eind 2020 zou dit 1.490 megawatt moeten zijn. Indien we het groeitempo van 2018 aanhouden, zullen de doelstellingen niet gehaald worden. Vorig jaar werden immers amper 30 nieuwe turbines geïnstalleerd. Dit zorgde voor amper 83 megawatt extra.

Dit jaar zou er in totaal nog zo’n 251 megawatt moeten bijkomen. Volgens de minister zitten we perfect op schema om dit effectief te realiseren. 2019 is alvast een stuk beter aangevat en dat geeft hoop. Toch durft niemand er zijn hand voor in het vuur steken. Er zitten heel wat projecten in de pijplijn, maar of die ook effectief gerealiseerd worden is koffiedik kijken.

Overzicht online

Op de website van de Vlaamse overheid kun je op dit moment al bekijken hoeveel windmolens er per gemeente zijn. Ook het opgewekte vermogen kun je er consulteren.

Hieronder geven we je alvast even de top 10 mee:

1. Beveren 119,1 megawatt (31 windturbines)

2. Antwerpen 104,0 megawatt (37 windturbines)

3. Gent 101,8 megawatt (43 windturbines)

4. Brugge 70,6 megawatt (34 windturbines)

5. Hoogstraten 41,2 megawatt (14 windturbines)

6. Genk 40,4 megawatt (20 windturbines)

7. Evergem 30,6 megawatt (10 windturbines)

8. Eeklo 28,4 megawatt (14 windturbines)

9. Olen 27,6 megawatt (10 windturbines)

10. Tessenderlo 27,5 megawatt (12 windturbines)

Wil je zelf gebruik maken van groene energie, zonder dat je energierekening de pan uitswingt? Surf naar Tariefchecker, selecteer de groene energieleveranciers en ontdek onmiddellijk de voordeligste oplossing op maat. Je kunt er alle energieleveranciers op de Belgische markt vergelijken en gelijk je overstap in orde brengen. Zo kies je heel bewust voor groene energie.

 

Bron: Het Nieuwsblad 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Onze elektriciteitsfactuur zit boordevol verborgen kosten. We betalen voor meer dan 300 euro per jaar verdoken kosten.

  • Vanaf 1 januari 2022 zou er sprake zijn van een capaciteitstarief en wordt er een einde gemaakt aan de tarieven op basis van verbruik. Wat houdt deze wijziging in en gaat het ons meer kosten?

  • De Belgische KMO betaalt gemiddeld een kwart meer dan een bedrijf in de buurlanden. Reken maar dat ze dat moeten doorrekenen in de prijzen ...

  • Tot honderden euro's besparen? In juli deden heel wat mensen het je voor door van energieleverancier te switchen.


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit