Test Aankoop verhoogt de druk op overheid

Test Aankoop verhoogt de druk op overheid

De elektriciteitsrekening van een gemiddeld gezin gaat voor het eerst over de € 1.000 per jaar, een reden voor Test Aankoop om aan de alarmbel te trekken. Stijgende energieprijzen zijn natuurlijk niet nieuw, maar of er veel beterschap op komst is …

Vlaanderen zwaar getroffen

Zeker Vlaanderen wordt zwaar getroffen door de prijsstijgingen. Daar ligt de gemiddelde kost op zo’n € 1.120 per jaar. Een fikse dobber voor de meeste gezinnen. Enkel in Duitsland blijkt energie duurder te zijn. Alhoewel als we abstractie maken van Wallonië is Vlaanderen de duurste regio in Europa!

Niet enkel elektriciteit peperduur

Maar niet alleen op het vlak van elektriciteit moeten we diep in de buidel tasten, ook de diesel is bij ons peperduur. Niet echt logisch, want de prijzen per vat diesel gaan eerder in dalende lijn. Op het vlak van elektriciteit heeft de regering de afgelopen jaren alvast heel wat maatregelen genomen die de stijgende energieprijzen kunnen verklaren. Het afschaffen van de Turteltaks, verhoging van de btw, … Als je weet dat 2/3de van de energiefactuur uit kosten bestaat, hoef je niet veel verder te zoeken.

Regering komt belofte niet na

Test Aankoop wijst erop dat de regering had beloofd  ervoor te zorgen dat "onze energiefactuur niet hoger is dan in buurlanden om de koopkracht van de gezinnen te beschermen". Iets waar niets van in huis komt. Test Aankoop wil dan ook dat het btw-tarief onmiddellijk wordt verlaagd naar 6% en dat de kosten worden teruggebracht. Ijdele hoop?

Energietarieven vergelijken nooit slecht 

Hoewel ze bij Test Aankoop momenteel aanraden niet van energieleverancier te veranderen, gaan we er bij Tariefchecker vanuit dat vergelijken nooit kwaad kan. Wie weet kan je toch nog een fikse besparing realiseren door te switchen. iets wat we bij Tariefchecker overigens volledig voor je in orde brengen.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Wil je besparen op je energieverbruik? Met deze tips is het kinderspel.

  • De Vlaming bouwt steeds energiezuiniger. In 60% van de gevallen wordt de energienorm die tegen 2021 verplicht is, nu al gehaald.

  • Gezinnen beseffen dat veranderen van energieleverancier loont. In januari switchten maar liefst 124.105 gezinnen en bedrijven.

  • Heeft investeren in zonnepanelen nog nut nu de digitale meter voor verandering gaat zorgen en een einde maakt aan het prosumententarief? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit