Bevolking bevraagd over Belgisch klimaatplan

Bevolking bevraagd over Belgisch klimaatplan

De overheid lanceerde eerder deze week een online volksbevraging over de Belgische klimaatplannen. Deze bevraging die loopt tot 15 juli telt 15 vragen en geeft je de mogelijkheid om je input te geven op het vlak van energie.

 

Geef je mening over energie

 

Deze bevraging, gelanceerd door het kabinet van federaal minister van energie Marie-Christine Marghem peilt naar de de mening van de burgers over het Nationaal Energie- en klimaatplan (NEKP). Deze bevraging richt zich direct tot de burger omdat de overheid te weten wil komen wat jij bereid bent te doen om de omslag naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem te maken.

 

Op naar een finaal plan

 

Deze bevraging komt er omdat Europa aan alle lidstaten gevraagd heeft de bevolking te consulteren over de klimaatplannen. Op basis van de antwoorden kunnen de verschillende overheden vervolgens hun plannen bijsturen om deze vervolgens tegen het einde van dit jaar in een finaal plan te gieten.

 

Verschillende belangengroepen hebben al aangegeven het jammer te vinden dat de bevraging zo laat gehouden wordt. De bevraging loopt immers gelijk met de regeringsvorming en bovendien moeten de 4 ministers die bevoegd zijn voor het klimaat ook nog overeenstemming vinden. De tijd is dus zeer kort om belangrijke beslissingen te nemen.

 

Vijf kernthema’s

 

Het plan draait om vijf kernthema’s: de vermindering van de CO2-uitstoot, de ontwikkeling van hernieuwbare energie, bevoorradingszekerheid, energie-efficiëntie en innovatie.

 

Kies voor betaalbare energie

 

Wil jij alvast besparen op je energiefactuur of kiezen voor een duurzame en groene energieleverancier? Dan kun je alvast beroep doen op Tariefchecker. Niet alleen kies je in een handomdraai de voordeligste energieleverancier, je kunt ook selecteren op duurzaamheid.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Begrijp jij je elektriciteitsfactuur en vooral weet jij wat je betaalt voor je elektriciteitsverbruik? 

  • Vanaf 1 augustus 2019 wordt de premie voor een thuisbatterij ingevoerd. De moeite waard om in een thuisbatterij te investeren?

  • De 5 meest gestelde vragen over groene energie? We zetten ze op een rijtje.

  • Formateur De Wever zou zich bij de regering sterk willen maken voor een BTW-verlaging op energie. Komt deze er of niet en is dat wel een goed idee? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit