U bent hier

Gezinnen beseffen dat switchen van energieleverancier loont

Gezinnen beseffen dat switchen van energieleverancier loont

Uit de cijfers van de VREG bleek dat in januari maar liefst 124.105 gezinnen en bedrijven van elektriciteitsleverancier wisselden. 99.949 gezinnen en bedrijven switchten van aardgasleverancier. Hoewel deze aantallen net iets lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar, blijft het een aanzienlijk aantal. Het gaat immers om het tweede hoogte switchniveau dat ooit werd behaald. Gezinnen beseffen steeds meer dat vergelijken loont en dat overstappen geen helse klus is. Al moeten we meegeven dat het stopzetten van de activiteiten van Energy People en Comfort Energy, natuurlijk ook meespelen in deze resultaten.

Power Online winnaar in januari

Van deze stopzettingen en van het switchgedrag profiteerde Power Online (Mega) het meest. Zij gingen er met 1,26% op vooruit. De stopzetting van Energy People en Comfort Energy speelt hier ongetwijfeld een rol. Deze leveranciers gaven immers een aanbeveling voor Power Online mee. Ook Elegant en Lampiris wisten klanten te winnen, terwijl Engie Electrabel en Eneco Belgium meer klanten zagen vertrekken.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Twijfel je nog over een thuisbatterij? Een premie die kan oplopen tot € 3.200 trekt je misschien over de streep? 

  • Deur-aan-deurverkopers blijven met een kwalijke reputatie sukkelen. Terecht als je het aan de ombudsman van energie vraagt.

  • Of we de doelstellingen voor het aantal en opgewekte vermogen van windmolens halen? Dat is op dit moment nog koffiedik kijken, maar de minister is positief.

  • Zonder dat je het weet heb je heel wat energievreters in huis. Deze 5 items doen je energiefactuur stijgen.


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit