U bent hier

2019? Wat verandert er op het vlak van energie?

2019? Wat verandert er op het vlak van energie?

Een nieuw jaar, dat zijn ook nieuwe regels. Soms houden deze besparingen in, maar net zo goed moet je vaak een stuk meer betalen. Ook op het vlak van energie vallen er wel wat wijzigingen op te tekenen. Wij zetten ze alvast even voor jou op een rijtje.

 

De distributienettarieven dalen

 

Laten we beginnen met het goede nieuws: de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas dalen met gemiddeld 46 en 25 euro dit jaar. Voor elektriciteit is dit een 2de daling op rij, terwijl de tarieven voor aardgas in 2018 nog stegen.

 

Energiepremies

 

Ook op het vlak van energiepremies zijn er wel wat wijzigingen.

 

Premie voor warmtepompboiler

 

Kies je voor de installatie van een warmtepompboiler, dan kan je een premie van 400 euro opstrijken. Voor zonneboilers blijft dit 550 euro. Let wel, je komt maar eens in de 15 jaar in aanmerking voor een premie.

 

Dakisolatie

 

De premie voor dakisolatie daalt. Als de werken door een erkende aannemer worden uitgevoerd, dan recupereer je nog slechts 4 euro per vierkante meter op, in plaats van 6 euro. Een belastingaftrek is niet meer voorzien.

 

Houtkachel? Vervang deze nu!

 

Beschik je nog over een oude en dus vervuilende houtkachel? Indien je deze vervangt door een milieuvriendelijker exemplaar kan je een premie van 250 euro krijgen.

 

Minder mensen in aanmerking voor energielening

 

De doelgroep van de Vlaamse energielening wordt kleiner gemaakt, niet iedereen maakt nog kans op een lening. Voor de lening die energiebesparende ingrepen in de woning mogelijk moet maken, komen enkel nog sociale doelgroepen en verenigingen in aanmerking.

 

Ook in 2019 loont het vergelijken van energietarieven

 

Een fikse besparing meepikken op je energierekening? Vergelijk vandaag nog de tarieven van de energieleveranciers op Tariefchecker. Zo kan je tot honderden euro’s besparen, van een geweldig begin van een jaar gesproken!

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Was jij bij het recordaantal mensen dat in 2018 switchte van energieleverancier?

  • Dat de kerncentrales plat lagen hebben we gevoeld. Nog nooit werd er zoveel energie ingevoerd als in 2018.

  • Een nieuw jaar? Nieuwe regels! Wat verandert er op het vlak van energie in 2019? Wij lijsten het op.

  • De prijs van je energiefactuur hangt voor een stuk samen met je woonplaats? Maar was is nu eigenlijk de impact? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit